Podem València qualifica d’ocurrència electoralista la taxa que proposa el PSPV per a falles

Podem València qualifica d’ocurrència electoralista la taxa que proposa el PSPV per a falles
Podem València qualifica d’ocurrència electoralista la taxa que proposa el PSPV per a falles

Podem València qualifica d’ocurrència electoralista la taxa que proposa el PSPV per a falles

Com a artista fallera que he sigut, sempre valore molt el treball col·laboratiu que suposen aquestes festes. Les falles són un dels majors patrimonis culturals d’aquesta ciutat, enguany, en caure en cap de setmana, s’ha notat en l’afluència de gent”. Així ha valorat la candidata de Podem a l’alcaldia de València, María Oliver, les Falles 2019.

Sempre hi ha coses que millorar, per exemple, tractar d’incentivar més el civisme de la gent, que no es tornen a veure aqueixes imatges tan lamentables de desaprofitament descontrolat després dels esdeveniments. El bàndol faller no permet aqueixos comportaments incívicos, hem de reflexionar com a ciutat i tractar de buscar una solució perquè no es repetisquen les lamentables imatges d’orines i desaprofitaments”, ha declarat Oliver.

Des de Podem València, pensem que s’hauria d’apostar més per fomentar la música en directe i altres activitats d’oci en horaris vespertins. Això permetrà donar a les revetles un caràcter més cívic, a més de reforçar el teixit cultural de la ciutat i oferir una oferta més àmplia i de qualitat que diversificarà el perfil de públic. Aquesta qüestió en altres països funciona.

És necessari revisar les distàncies al patrimoni històric i replantejar la planificació de la localització de carpes i revetles que les envolten. Com ja es va fer amb els corredors d’evacuació de la mascletà. És fonamental trobar un equilibri entre la vida quotidiana de la ciutat, l’oci i el turisme.

En Podem apostem per una taxa a les pernoctacions durant tot l’any, com ja es fa en les principals capitals turístiques d’Europa (Roma, París, Viena o Berlín per exemple). Plantegem que funcione durant tot l’any per a contribuir a desenvolupar projectes que milloren la qualitat de la nostra ciutat, de les nostres festes, del nostre turisme i dels nostres serveis públics.

Però durant aquesta legislatura tant el PSOE com Compromís han bloquejat la seua implantació en Les Corts. Podem continua proposant una ecotaxa turística, que repercutisca a cuidar el nostre medi ambient, les nostres platges i camps, una taxa que millors els serveis públics municipals pressionats per la gran afluència de visitants, una taxa que ajude a generar parc públic d’habitatge.

La proposta de Sandra Gómez la considerem una ocurrència electoralista. “La taxa turística és competència autonòmica i no es planteja com a mesura temporal per a unes dates i un municipi concret. Tampoc pot ser un impost finalista i menys per a beneficiar a un privat. És una proposta poc seriosa, falta de rigor, i mostra un preocupant desconeixement de com funcionen els impostos en aquest país. Una ocurrència electoralista impossible d’aplicar”, ha explicat María Oliver.

La taxa turística pot protegir millor el nostre patrimoni històric, generar programes de prevenció i intervenció davant comportaments incívicos, millorar el nostre patrimoni turístic (platges, les nostres festes, els nostres barris…), generar polítiques actives d’habitatge que eviten l’expulsió del veïnatge dels barris per la descontrolada pujada de preus de l’habitatge. A més permetrà generar programes per a millorar les condicions laborals del sector faller, dels i les artistes fallers, pirotècnics, músics i altres artistes i artesans. Sector que en massa ocasions pateix una precarietat laboral que impedeix desenvolupar el seu potencial, la qual cosa al seu torn milloraria la qualitat de les seues festes.


Comparte