Maria Teresa Faus

Maria Teresa Faus
Maria Teresa Faus

Maria Teresa Faus

Biografia

Sóc Teresa Faus Boronat. Vaig nàixer a Gandia fa 60 anys. Des de fa més de 30 sóc Inspectora d’Hisenda de l’Estat i actualment exercisc el meu treball en la Delegació Central de Grans Contribuents de l’AEAT.

Vaig obtindre la llicenciatura en Ciències Econòmiques en la UV i més tard vaig superar tres cursos d’alta especialització en Fiscalitat Internacional, en Comptabilitat i en Actius Financers en l’Institut d’Estudis Fiscals (que no té res a veure amb la Universitat Rei Joan Carlos).

Estic casada i tinc dos fills, una parella. El xic de 30 anys i la xicoteta de 26. Tots dos van formar part del 15M valencià i em van contagiar el gusanillo pel seguiment dels moviments socials.

Estic inscrita en Podemos i sóc membre actiu del Cercle de Russafa des dels seus començaments en 2014 i Vocal per València en Comú en la Junta Municipal de Districte de Russafa. He participat en els grans esdeveniments organitzats per Podemos, tant a València com a Madrid, quasi sempre com a voluntària. També he actuat com apoderada en les diferents eleccions celebrades.

En el temps lliure que em deixa l’exercici de la meua professió, la cura de la meua família, el Cercle i la vocalia, intent amb molta resignació aprendre anglés i, quan no puc més, agafe la motxilla i em recorreré el camí de Sant Jaume.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100008508706646

Motivació

Vaig entrar en Podemos perquè volia un canvi, volia que tots al nostre país tinguérem una vida digna. Ara pense que el canvi és urgent i que per a aconseguir-ho hem de ser més i millors que els nostres adversaris.

Això requereix que la nostra organització cresca en tres aspectes: la formació, l’activisme social i la participació en les institucions.

Jo sóc una entusiasta defensora de la participació ciutadana en la gestió dels béns i serveis públics, especialment, dels municipals. Per aquest motiu m’oferira a participar com a vocal en la Junta Municipal del meu Districte, experiència que em permet afirmar que la implicació de la ciutadania i de la nostra organització en aquestes institucions ha sigut pràcticament nul·la.

Desgraciadament, l’actual model de participació ciutadana de l’Ajuntament de València, a través de les Juntes Municipals de Districte i els seus Grups de Treball, no és l’ideal. Però, de moment, és l’únic que tenim. I a les nostres mans està adoptar un de millor.

Perquè la ciutadania faça política i participe en les institucions municipals és necessari que les conega. Conéixer-les en la teoria, mitjançant una adequada formació, i en la pràctica, per al que nostra organització haurà de promocionar l’assistència dels inscrits i inscrites i predicar amb l’exemple.

He decidit presentar-me com a candidata al CCM perquè crec que puc aportar la meua experiència i la meua capacitat d’organització i de treballar en equip.