Lola Saiz

Lola Saiz
Lola Saiz

Lola Saiz

Biografia

Vaig nàixer a Sollana (València) en 1963, un any ple de contradiccions. Mentre que en l’Estat Espanyol es creava el Tribunal d’Ordre Públic, es realitzaven consells de guerra per rebel·lió militar i es dictaven penes de mort a presos polítics, en l’altra part del món es promovia la primera “Llei d’Igualtat Salarial” i manifestacions pels drets civils, amb discursos com “I have a dream” (jo tinc un somni) que han marcat a tota una generació.

Vaig col·laborar, a principis dels anys 80, amb moviments antimilitaristes i de insubmisos. Vaig participar activament en els moviments contra l’entrada d’Espanya en l’OTAN. Després de la profunda decepció patida per la postura presa per PSOE en 1986, en convocar un referèndum i recolzar la permanència en l’OTAN, mentre que quan estava en l’oposició, el seu lema era “D’entrada no”, vaig deixar d’estar implicada en la política activa.

Des de fa 26 anys i fins el dia d’avui, sóc treballadora autònoma en el sector d’Assegurances. Conec els problemes que pateix aquest sector, agreujats pel nostre aïllament i menor accés a recursos financers, humans i tècnics.

Sóc una persona indignada més, cansada de suportar les injustícies i la gran estafa consentida pels que ens estan governant.

 

Motivació

En l’actualitat estem en un moment de canvis accelerats. El règim està malalt i açò ens dóna una oportunitat. No podem permetre que passe de llarg. És ara.

En el meu cas llegir, entendre i assumir el manifest “Moure Fitxa” va representar una reactivació de la meua consciència adormida.

Havia deixat de fer política. Uns altres l’havien fet per mi i el resultat no m’agradava.

En PODEM es concreten totes aquestes inquietuds i, per això, he decidit presentar-me al Consell Ciutadà Municipal. Per a col·laborar des de la humilitat. Reconeixent que em queden moltes coses per aprendre, encara que algunes puc aportar.

Contribuir amb les meues ganes de treballar a aquest projecte d’intel·ligència col·lectiva –que està en construcció i suposa una profunda transformació social– és la meua major il·lusió.

Tenim un repte. Apartar del poder a la classe política que governa València. Una ciutat en la qual primen els interessos d’uns particulars corruptes enfront dels d’una ciutadania cada vegada més empobrida.