Claudia Mónica López

Claudia Mónica López
Claudia Mónica López

Claudia Mónica López

Biografia

Vaig nàixer a Buenos Aires, en 1958 i fa quasi 20 anys vaig trobar el meu lloc en el món, ací en Valencia.en la meua ciutat natal vaig cursar estudis de Llicenciatura en Dret Penal i vaig treballar durant 18 anys en el Poder Judicial. Vaig viure molts anys patint la dictadura militar argentina, fet que motiu la meua participació en política perquè per fi es poguera viure en democràcia, a més d’haver acompanyat en innombrables ocasions a les “Mares de Plaza de Maig” en les seues manifestacions silencioses i emotives, amb la finalitat de recuperar amb vida als seus fills desapareguts.

El judici als quals participaren en aquell procés militar, va ser la pedra angular de la transició democràtica argentina, perquè va permetre que aquesta s’edificara sobre les regles de l’Estat de Dret, a través d’un procés en el qual es va aplicar la llei als més poderosos per la comissió de crims atroços, que usualment quedaven en la impunitat, i va anar un símbol de la inacabada lluita pels drets humans, que hui es tradueixen en el dret a una vida digna.


Motivació

Sóc una fervent defensora dels Drets Humans i estic convençuda que per a poder viure en democràcia es necessita un bon exercici de memòria històrica.

En el 2014 Podemos em va demostrar que es podia fer política d’una altra forma, i vaig començar a participar en el Cercle de Patraix des de novembre d’aqueix any fins a l’actualitat.

Considere que és necessari sumar esforços per a poder tindre una democràcia real i participativa,assumint tots un rol protagonista, actiu i propósitivo, per a poder aconseguir-se una societat mes justa ,plural i amb major inclusió social,que es base en la concertació, tolerància i col·laboració.